Lisberg Executive Search söker ny Research Consultant!

Är det du?

Jag heter Sofia och jobbar som Head of Research på Lisberg i Malmö.

Jag vet inte om du hört talas om Lisberg tidigare? Den korta versionen är att vi har jobbat med Executive Search i över 35 år, både på den svenska marknaden och internationellt. Kort sagt, vi jobbar med chefsrekrytering av personer på styrelse-, VD-samt ledningsgruppsnivå, väldigt branschbrett och rollbrett. Och vi är enormt bra på det vi gör!

Nu kommer min eminenta kollega att gå vidare mot nya äventyr och jag söker därför en ny, fantastisk researchkollega som tillsammans med mig, vår VD och våra otroligt kompetenta (och supertrevliga!) konsulter ansvarar för att finna och utvärdera morgondagens ledare- idag.

I rollen kommer du att ansvara för researchprocessen i uppdragen, där du i nära samarbete med resten av rekryteringsteamet identifierar, attraherar och presenterar marknadens bästa kandidater till kundernas verksamheter.

Det innebär att du kommer att ha många mycket intressanta och givande samtal med ledare inom näringslivet, och drivs du av att utveckla din affärsförståelse och har ett genuint intresse för ledarskap är detta verkligen en möjlighet att kunna skapa långsiktiga relationer med kunder, kandidater och kollegor.

Du är i din roll med vid kundpitchar, i uppstartsmöten med kunderna, lägger sökstrategin för rollen, kontaktar intressanta kandidater och säljer in uppdragen, är med vid kandidatpresentationer med kunden och ansvarar för kandidatåterkopplingen. Kort sagt, du är motorn i rekryteringsuppdraget!

I ett litet bolag så innebär det också att vi hjälps åt i olika moment, exempelvis i kandidatintervjuer, skriva kandidatprofil, hålla kontakt med kunderna under processen; men också att du har möjlighet att utveckla ditt eget nätverk, driva utvecklingsprojekt av våra system och verktyg (nej, det FINNS ingen perfekt databas…) och förbättra våra rutiner och processer.

För att lyckas i rollen är du van att jobba självständigt, du har ett proaktivt, strukturerat arbetssätt och är van att hantera deadlines såväl som stakeholders och att leverera med yttersta kvalitet i fokus.

Din profil

  • Du har minst 3 års erfarenhet av research/sourcing/talent acquisition/rekrytering, eller har jobbat mer övergripande med HR-frågor och vill utveckla dig inom Executive Search.
  • Du älskar att ha strategiska samtal i kombination med ett ingen-detalj-är-för-liten-för-att-undgå-mig operationellt handlag.
  • Du tycker att databashantering, systemutveckling och sociala medier är nödvändiga och naturliga komponenter i ditt dagliga arbete.
  • Självklart hanterar du såväl svenska som engelska på en professionell nivå i tal och skrift.
  • Du har en akademisk examen, troligen inom HR eller ekonomi.
  • Du älskar fredagsfika och att lyssna till dåliga Göteborgsvitsar (mina…)

Frågor? Funderingar?

Hör gärna av dig till mig på sofia.illek@lisberg.se eller 0732-030533 så berättar jag gärna mer! Ansökan skickar du in direkt härifrån hemsidan, till höger, senast den 25/4.

Hoppas att vi hörs!

/ Sofia